Forum mapaogame.net Strona Główna mapaogame.net
STARYM ZGREDOM NA ZŁOŚĆ

OGSystent - nowy bot
Idź do strony 1, 2, 3 ... 27, 28, 29  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum mapaogame.net Strona Główna -> OGSystent
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
mkl
Site Admin

PostWysłany: Sro Kwi 25, 2007 19:52    Temat postu: OGSystent - nowy bot Odpowiedz z cytatem Back to top

AKTUALNA WERSJA: 0.4.5b alpha

Oddaję Wam do testowania wstępną wersję jednego z modułów nowego bota, który docelowo zawierał będzie także tak potrzebne funkcje jak m.in. Kolejka Budowania czy Plan Lotów. Póki co mamy auto-fs, zalecam jednak częste zaglądanie na forum, bo kolejne moduły pojawią się jeszcze w tym tygodniu.

Przejdźmy do instrukcji obsługi.
Po uruchomieniu podajemy nick, hasło i wybieramy uni lub zamiast tych danych wklejamy link z numerem aktywnej sesji. Ukaże nam się panel z zakładkami dla poszczególnych planet i księżyców, które konfigurujemy oddzielnie.

uciekaj - aktywacja auto FS dla danej planety / księżyca
minut przed atakiem - flota zostanie poderwana jeśli do ataku zostało nie więcej niż podana wartość
minimalna siła ataku - każdemu typowi statku przypisana jest pewna wartość, można podejrzeć / zmienić w pliku statki.txt (druga liczba od końca)
najpierw szukaj PZ - jeśli na planecie będą Recki, program spróbuje zrobić FS na PZ
w maksymalnej odległości - jak daleko szukać PZ, 0 (zero) oznacza tylko układ macierzysty danej planety / księżyca
leć z szybkością - dotyczy tylko lotu na znaleziony automatycznie PZ, w pozostałych przypadkach obowiązuje szybkość wpisywana niżej
współrzędne - podajemy w formacie x:y:z, np. 2:121:7
zawracaj... - jeśli na daną planetę nie ma następnych ataków, wysłana wcześniej flota zostanie zawrócona, ale tylko pod warunkiem, że nie upłynęło więcej niż podana liczba minut.
sprawdzaj co - program sprawdza stan co podaną ilość minut, za każdym razem dodając losowo kilka(naście) sekund

Po wprowadzeniu ustawień klikamy URUCHOM.
UWAGA - jeśli zmienimy ustawienia kiedy program jest aktywny, żeby zaczęły obowiązywać należy wcisnąć ZATRZYMAJ i ponownie URUCHOM.
Czas sprawdzania można zmieniać bez zatrzymywania programu - zostanie zaktualizowany przy najbliższym sprawdzaniu.

Program wykrywa atak niezależnie od misji (Napadaj, Szpieguj), tylko wtedy jeśli w składzie floty są inne staki niż sondy. W tej chwili nie wykrywa misji Niszcz.

Podczas pracy programu można normalnie korzystać z konta, jeśli zalogowaliśmy się linkiem sesji, ale klikanie w grze w momencie działań bota (co podany określony czas) może powodować problemy.

Program jest w wersji testowej, używacie na własną odpowiedzialność. Na razie nie zalecam zostawiania pod jego opieką dużej floty bez nadzoru.

Czekam na uwagi i propozycje. Tylko nie piszcie, że przydałaby się funkcja zapisywania ustawień programu - wiem o tym i zostanie dodana.

Link: www.mapaogame.net/ogsystent/ogsystent.zip

Ostatnio zmieniony przez mkl dnia Pią Gru 07, 2007 0:47, w całości zmieniany 3 razy

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
GRIGITOKARZ
Spekulant

PostWysłany: Sro Kwi 25, 2007 21:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

czasem sie wykrzacza wyskakuje okienko erroru beztresci, zdaża sie to rzadko, po za tym bot jest ok

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sknerus

Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 21:59    Temat postu: Back to top

DEMONSV
Wykształciuch

PostWysłany: Sro Kwi 25, 2007 22:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

No zapowida sie całkiem fajnie ..brakuje powiadomienia smsem to juz by byl ideał Smile

CICHY__17
Spekulant

PostWysłany: Sro Kwi 25, 2007 23:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Hmmm bardzo ciekawy program Smile Zaraz się biorę za testowanie Wink

RAMIREZ61
Spekulant

PostWysłany: Sro Kwi 25, 2007 23:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Chciałem to przetestować na nowym uni ale niestety jest tylko do u50, szkoda

Ostatnio zmieniony przez RAMIREZ61 dnia Sro Kwi 25, 2007 23:42, w całości zmieniany 1 raz

CICHY__17
Spekulant

PostWysłany: Sro Kwi 25, 2007 23:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Jak narazie program zadziałał Smile Kolega wysłał sondkę z misją szpieguj i atakuj no to flotkę z surowcami poderwało Very Happy

AGENT002
Aferał

PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 0:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

u mnie po drobnej konfiguracji i uruchomieniu komunikat Łączenie, Czysto i zwiecha programu

mkl
Site Admin

PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 0:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

CICHY__17 napisał:
Kolega wysłał sondkę z misją szpieguj i atakuj no to flotkę z surowcami poderwało

Same sondy nie powodują zrobienia fs-a, ale...
...w programie był błąd i flota była podnoszona za każdym razem.

Wgrałem POPRAWIONĄ WERSJĘ 0.2 alpha (link ten sam). Dodałem Uni do 53.

CYBERON
Spekulant

PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 2:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

nie wiem jak działa (bo o tej godzinie już wszyscy śpią ), Very Happy
ale loguje się przez sesję poprawnie

mam tylko małą Laughing uwagę do wyglądu: nie można byłoby tak ustawić jego możliwości aby wszystkie napisy i pola powiększały się wraz z powiększaniem okna programu?
bo jak pracuję (gram Very Happy ) na dużym monitorze to po maksymalizacji okna pole bota zajmuje ok. 1/4

poza tym przydałaby się możliwość pozostawienia (mimo wszystko) określonej ilości i rodzaju statków na próbę moonową
a widzę to tak, że można zdefiniować ile i jakie statki mają odlecieć na fs'a, a reszta zostaje (albo odwrotnie - zdefiniowane zostają, a reszta odlatuje)

ponadto zastanawiam się w jakiej kolejności zabierane są surowce (w przypadku braku wystarczającej ładowności) można byłoby to także pozostawić użytkownikowi (bo w chwili obecnej metal dla mnie jest najdroższy, ale zwykle jest odwrotnie i ochraniam kryształ i deuter)

mkl
Site Admin

PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 9:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

CYBERON napisał:
ponadto zastanawiam się w jakiej kolejności zabierane są surowce

W tej chwili deuter - kryształ - metal, ale docelowo będzie do zdefiniowania przez użytkownika.

CYBERON
Spekulant

PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 12:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Przetestowałem działanie OGSystenta z kolegą i działa REWELACYJNIE, a przy okazji wyszło nam dodatkowe zastosowanie, bo kolega swoim atakiem uruchomił misję transportuj w minutę po starcie na mnie ze swojej planety 1 LM-em (potem mógł zawrócić i nie blokować sobie slota)
a ja wcześniej odpowiednio dobrałem czasy sprawdzania, minimalnej siły ataku (na 0) i misji transportuj (na podane kordy) bez zawracania

mkl JESTEŚ WIELKI (umysłem Very Happy )

ale przeszkadza mi ciągłe wstawianie innego (ff 2.0.0.3) useragenta czy jest możliwość żeby bot zapamiętał to ustawienie

PS: a co z pomysłem pozostawiania części floty? jest to wykonalne?

mkl
Site Admin

PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

CYBERON napisał:
przy okazji wyszło nam dodatkowe zastosowanie, bo kolega swoim atakiem uruchomił misję transportuj

W ostatecznej wersji będzie moduł PLAN LOTÓW, umożliwiający zaprogramowanie wysłania lub zawrócenia podanej floty o określonej godzinie.
Tak teraz pomyślałem... może dodać odpalanie określonych misji na ustalone wcześniej przez użytkownika hasło, wysłane z dowolnego konta poprzez PW w grze? Co o tym myślicie?

Cytat:
ale przeszkadza mi ciągłe wstawianie innego (ff 2.0.0.3) useragenta czy jest możliwość żeby bot zapamiętał to ustawienie

Docelowo będzie zapamiętywane, ale na razie się tym nie przejmuj - operatorzy nie widzą tego w panelu.

Cytat:
co z pomysłem pozostawiania części floty? jest to wykonalne?

Tak, będzie okienko z wyborem floty, dla każdego typu statku będzie można:
- zostawić pole puste (polecą wszystkie statki danego typu)
- wpisać liczbę (poleci wybrana ilość)
- wpisać liczbę ujemną (polecą wszystkie statki zmniejszone o podaną wartość)

CYBERON
Spekulant

PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 13:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

plan lotów-REWELACJA
wybór floty-BOMBA
hasło na pw-takie sobie (ale na pewno bomba-rewelacja dla kont moonowych)

jeszcze jeden maleńki gadżet bardzo by się przydał: wylogowanie o wskazanej godzinie w końcu nikt nie siedzi przez 6 dób bez przerwy na koncie (a ci co siedzieli są już "na emeryturze" Laughing )
tak więc wylogowanie np. ok. 10 (po zakończeniu nocnych farmień i rozwózce surowców za pomocą OGSysytenta i jego planu lotów) pozwoli z "czystym sumieniem" Laughing Laughing Laughing zalogować się ok. 18 i rozpocząć cykl od nowa
oczywiście przy wylogowaniu mam na myśli sytuację, gdy fs-y wykona plan lotów i nie trzeba ich będzie zawracać (albo z innej przyczyny wymyślonej przez rzeszę użytkowników)

po wylogowaniu mógłby też wyłączyć kompa (ale chyba za dużo wymagam)

PS: już zaciągam kredyt na opłacenie wersji finalnej Razz Cool Laughing Very Happy
PPS: zapomniałem o przycisku "na konto" jak w AS-ie (też by się przydał - daje mi on spokojne sumienie Razz i chyba nie tylko mnie)

mkl
Site Admin

PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 14:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

CYBERON napisał:
hasło na pw-takie sobie

Chyba o to chodzilo z tym wysylaniem 1 LM opisanym wczesniej? Czy zle to zrozumialem?

Cytat:
wylogowanie o wskazanej godzinie w końcu nikt nie siedzi przez 6 dób bez przerwy na koncie

Ale GO nie będzie Cię raczej obserwował 6 dni bez snu Smile W logach tego nie ma, są tylko czasy logowań (jak wiemy wystarczy jedno na dobę) i ruchy flot. Mimo to, nie widzę przeszkód w ustawianiu czasu pracy programu nawet z wyłączeniem komputera.

Cytat:
zapomniałem o przycisku "na konto" jak w AS-ie

Będzie w najbliższej aktualizacji, jeszcze dzisiaj.

LI_ON
Oligarcha

PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 14:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Z tym hasłem na PW to całkiem fajny pomysł.
No i jeszcze jedno - żeby działało pod konsolą na linuxie Smile

I jeszcze jeden pomysł wpadł mi do głowy - żeby działało jako proxy tzn. wpisujemy adres localhost i możemy sobie grać na koncie

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum mapaogame.net Strona Główna -> OGSystent Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 27, 28, 29  Następny
Strona 1 z 29

Skocz do: