Forum mapaogame.net Strona Główna mapaogame.net
STARYM ZGREDOM NA ZŁOŚĆ

OGReader
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum mapaogame.net Strona Główna -> Skrypty i Boty
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
KARAS13
Wykształciuch

PostWysłany: Czw Mar 22, 2007 23:41    Temat postu: OGReader Odpowiedz z cytatem Back to top

Miałem już jakiś czas temu pierwsze podejście do tego typu programu. Teraz myślę, że poszło mi lepiej niż ostatnio:)

Program służy do ściągania wiadomości z OGame. Głównie raportów szpiegowskich, ale resztę też da się przeglądać, więc nic nie zostanie przegapione.
Ściągnięte RSy są następnie sortowane względem ilości surowca na planecie i wyświetlane od tych najobfitszych. Bardzo ułatwia to rutynowe farmienia. Ponadto gdy mamy już RS upatrzonego celu i znamy flotę jaką mamy na niego wysłać, możemy zrobić to bezpośrednio z programu. Dzięki temu nie musimy zapamiętywać sobie ilości statków i koordów farmy, przełączać się na przeglądarkę, wpisywać danych i klikać "dalej".

Obsługa jest banalna: w pierwszym polu tekstowym wpisujemy UserAgenta naszej przeglądarki(jeśli jest plik settings.ini to program próbuje wczytać z niego), w drugim wklejamy linka zawierającego numer sesji aktualnie zalogowanego OGame. Następnie kolejno klikamy trzy przyciski.

Program ciągle jest w fazie rozszerzania, rozbudowywania i poprawiania, może więc zawierać pewne błędy. Nie uniemożliwiają one jednak korzystania z programu. Przynajmniej u mnie:)

Kod:
http://www.karas13.yoyo.pl/OGReader.exe

Kod:
http://www.karas13.yoyo.pl/settings.ini

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
qaz123
Spekulant

PostWysłany: Pią Mar 23, 2007 10:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

fajne z opisu. Potwierdz ktos czy bezpieczny na pewno jest i sciagam ^^

Sknerus

Wysłany: Pią Mar 23, 2007 10:23    Temat postu: Back to top

ZANATOS
Ciemny lud

PostWysłany: Sob Mar 24, 2007 15:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

przy uruchomieniu programu wyskakuje blad typu "nie mozna znalesc D:\\rw\ upewnij sie ze sciezka i polaczenie internerowe sa prawidlowe

program sie uruchomi, wpisuje agenta, wpisuje sesje loguje sie lecz nie sciaga mi rs rw itd.

moze autor ma jakis pomysl ?

pozdrawiam :>

edit\\ katalog RW sie oczywiscie utworzyl a settings.ini sam sobie stworzylem zeby ladowal agenta

BOLO92
Spekulant

PostWysłany: Nie Mar 25, 2007 0:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Mi pobiera wiadomości ale już je pokazać to za ciula Sad

SIRIK
Wykształciuch

PostWysłany: Nie Mar 25, 2007 1:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

a mi dziala swietnie

wielkie DZIEKI za to cudo Smile

czasami wprawdzie pokazuje dziwne komunikaty ale farminei z tym to przyjemnosc: )

ZANATOS
Ciemny lud

PostWysłany: Nie Mar 25, 2007 9:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

dzis jeszcze raz wrzucilem program na kompa i bledow przy uruchamianiu nie ma lecz, loguje sie na moja sesje jednak wiadomosci nie pobiera, oczywiscie probowalem na kazdy sposob, najpierw przeszpiegowalem jakas planetke w podgladzie poczekalem az sonda doleci i czas sie skonczy i wtedy wziolem pobierz i lipa RS nie ma na koncie tzn odchaczona jako przeczytana ale programik nie pobral

pozdrawiam

qaz123
Spekulant

PostWysłany: Nie Mar 25, 2007 12:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

fajny programik duzo ulatwia farmienie ale brakuje mi jednej opcji.
Przydaloby sie zeby w polu RS pokazywalo ile potrzeba mt/dt zeby zabrac surowce.

aha i nie wczytuj mi useragenta z pliku settings.ini

KARAS13
Wykształciuch

PostWysłany: Nie Mar 25, 2007 14:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

W przypadku gdy nie pokazuje wiadomościa, ale wypisuje komunikat, że zostały pobrane, można je zawsze znaleźć w katalogu z programem w plikach RS.txt i msg.txt.
W ostateczności można wtedy posortować je ponownie, wybierając opcję "z pliku".

Nad porządnym działaniem wciąż pracujęSmile

Miał ktoś jeszcze problem z brakiem możliwości utworzenia katalogu?
Albo wczytaniem UserAgenta z pliku?

qaz123
Spekulant

PostWysłany: Nie Mar 25, 2007 15:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

moze jeszcze by sie przydala opcja, zeby wpisywano przykladowo 5stron wiadomosci do pobrania (czyli 50wiadomosci), bo z tego co zauwazylem sa pobierane wszystkie wiadomosci.

MCNAMARA
Liberał

PostWysłany: Nie Mar 25, 2007 16:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

KARAS13 napisał:
W przypadku gdy nie pokazuje wiadomościa, ale wypisuje komunikat, że zostały pobrane, można je zawsze znaleźć w katalogu z programem w plikach RS.txt i msg.txt.
W ostateczności można wtedy posortować je ponownie, wybierając opcję "z pliku".

Nad porządnym działaniem wciąż pracujęSmile

Miał ktoś jeszcze problem z brakiem możliwości utworzenia katalogu?
Albo wczytaniem UserAgenta z pliku?

U mnie daje komunikat, że pobrano 0 wiadomości i tworzą się pliki "msg" i "RS" oraz foldery "old" i "RW", ale nic ponad to, żadnego pliku "ini" Crying or Very sad

qaz123
Spekulant

PostWysłany: Nie Mar 25, 2007 17:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

bo sobie sam masz zrobic plik ja zrobilem ale i tak nie dziala ^^

CICHY__17
Spekulant

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 15:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Program bardzo sympatyczny. Dużo ułatwia przy farmieniu Smile Jednak myślę że brakuje w nim możliwości kasowania RS z programu. Również przydałaby się informacja o ilości mt/dt obok Sumy surowców Smile Program działa w 100%
Dla Tych co nie działa im:

1. Pobieramy program ze strony autora http://www.karas13.yoyo.pl/OGReader.exe
2. Tworzymy na pulpicie folder (np. OGReader)
3. Wklejamy tam program OGReader.exe
4. Wchodzimy na stronę http://www.karas13.yoyo.pl/settings.ini.
5. Kopiujemy cały tekst który tam się znajduje.
6. Otwieramy notatnik. Wklejamy całą skopiowaną zawartość. Klikamy Plik -> Zapisz jako | Nazwa pliku: settings.ini | -> Wybieramy folder gdzie znajduje się program OGReader.exe
7. Wchodzimy na ogame. Klikamy PPM na zakładkę PODGLĄD i wybieramy opcję KOPIUJ ADRES ODNOŚNIKA.
8. Włączamy program OGReader.exe i wklejamy skopiowany adres obok przycisku ZALOGUJ. Po wklejeniu klikamy na ZALOGUJ.
9. Kliknij przycisk POBIERZ WIADOMOŚCI.
10. Jak juz pobierze kliknij na SORTUJ Smile

Proszę autora o nie obrażanie się ale poprostu niektóre osoby nie potrafią sobie poradzić z tak banalnym w obsłudze programem Wink (niczym dziesięć przykazań Very Happy ). Pozdrawiam.

EDIT: Pod Windows 2000 professional działa.

MCNAMARA
Liberał

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 16:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

CICHY__17 napisał:
Program bardzo sympatyczny. Dużo ułatwia przy farmieniu Smile Jednak myślę że brakuje w nim możliwości kasowania RS z programu. Również przydałaby się informacja o ilości mt/dt obok Sumy surowców Smile Program działa w 100%
Dla Tych co nie działa im:

1. Pobieramy program ze strony autora http://www.karas13.yoyo.pl/OGReader.exe
2. Tworzymy na pulpicie folder (np. OGReader)
3. Wklejamy tam program OGReader.exe
4. Wchodzimy na stronę http://www.karas13.yoyo.pl/settings.ini.
5. Kopiujemy cały tekst który tam się znajduje.
6. Otwieramy notatnik. Wklejamy całą skopiowaną zawartość. Klikamy Plik -> Zapisz jako | Nazwa pliku: settings.ini | -> Wybieramy folder gdzie znajduje się program OGReader.exe
7. Wchodzimy na ogame. Klikamy PPM na zakładkę PODGLĄD i wybieramy opcję KOPIUJ ADRES ODNOŚNIKA.
8. Włączamy program OGReader.exe i wklejamy skopiowany adres obok przycisku ZALOGUJ. Po wklejeniu klikamy na ZALOGUJ.
9. Kliknij przycisk POBIERZ WIADOMOŚCI.
10. Jak juz pobierze kliknij na SORTUJ Smile

Proszę autora o nie obrażanie się ale poprostu niektóre osoby nie potrafią sobie poradzić z tak banalnym w obsłudze programem Wink (niczym dziesięć przykazań Very Happy ). Pozdrawiam.

EDIT: Pod Windows 2000 professional działa.

A co, jeśli pomimo zastosowania się do tak szczegółowej instrukcji program nadal nie działa?

Ostatnio zmieniony przez MCNAMARA dnia Pon Mar 26, 2007 17:58, w całości zmieniany 1 raz

qaz123
Spekulant

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 16:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

dzieki dziala mi juz settings. Po prostu zrobilem zwykly plik tekstowy txt potem go zapisywalem jako ini i nie dzialalo ale juz dziala

MCNAMARA
Liberał

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 17:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

qaz123 napisał:
dzieki dziala mi juz settings. Po prostu zrobilem zwykly plik tekstowy txt potem go zapisywalem jako ini i nie dzialalo ale juz dziala

"Settings" działał mi od początku, ale nie ściąga wiadomości. ;(

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum mapaogame.net Strona Główna -> Skrypty i Boty Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: