|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
KARAS13 Wykształciuch
 |
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 23:41 Temat postu: OGReader |
 |
|
Miałem już jakiś czas temu pierwsze podejście do tego typu programu. Teraz myślę, że poszło mi lepiej niż ostatnio:)
Program służy do ściągania wiadomości z OGame. Głównie raportów szpiegowskich, ale resztę też da się przeglądać, więc nic nie zostanie przegapione.
Ściągnięte RSy są następnie sortowane względem ilości surowca na planecie i wyświetlane od tych najobfitszych. Bardzo ułatwia to rutynowe farmienia. Ponadto gdy mamy już RS upatrzonego celu i znamy flotę jaką mamy na niego wysłać, możemy zrobić to bezpośrednio z programu. Dzięki temu nie musimy zapamiętywać sobie ilości statków i koordów farmy, przełączać się na przeglądarkę, wpisywać danych i klikać "dalej".
Obsługa jest banalna: w pierwszym polu tekstowym wpisujemy UserAgenta naszej przeglądarki(jeśli jest plik settings.ini to program próbuje wczytać z niego), w drugim wklejamy linka zawierającego numer sesji aktualnie zalogowanego OGame. Następnie kolejno klikamy trzy przyciski.
Program ciągle jest w fazie rozszerzania, rozbudowywania i poprawiania, może więc zawierać pewne błędy. Nie uniemożliwiają one jednak korzystania z programu. Przynajmniej u mnie:)
| Kod: |
| http://www.karas13.yoyo.pl/OGReader.exe |
| Kod: |
| http://www.karas13.yoyo.pl/settings.ini |
|
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
qaz123 Spekulant
 |
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 10:23 Temat postu: |
 |
|
| fajne z opisu. Potwierdz ktos czy bezpieczny na pewno jest i sciagam ^^ |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Sknerus
 |
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 10:23 Temat postu: |
 |
|
|
|
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
ZANATOS Ciemny lud
 |
Wysłany: Sob Mar 24, 2007 15:35 Temat postu: |
 |
|
przy uruchomieniu programu wyskakuje blad typu "nie mozna znalesc D:\\rw\ upewnij sie ze sciezka i polaczenie internerowe sa prawidlowe
program sie uruchomi, wpisuje agenta, wpisuje sesje loguje sie lecz nie sciaga mi rs rw itd.
moze autor ma jakis pomysl ?
pozdrawiam :>
edit\\ katalog RW sie oczywiscie utworzyl a settings.ini sam sobie stworzylem zeby ladowal agenta |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
BOLO92 Spekulant

|
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 0:27 Temat postu: |
 |
|
Mi pobiera wiadomości ale już je pokazać to za ciula  |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
SIRIK Wykształciuch
 |
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 1:45 Temat postu: |
 |
|
a mi dziala swietnie
wielkie DZIEKI za to cudo
czasami wprawdzie pokazuje dziwne komunikaty ale farminei z tym to przyjemnosc: ) |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
ZANATOS Ciemny lud
 |
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 9:39 Temat postu: |
 |
|
dzis jeszcze raz wrzucilem program na kompa i bledow przy uruchamianiu nie ma lecz, loguje sie na moja sesje jednak wiadomosci nie pobiera, oczywiscie probowalem na kazdy sposob, najpierw przeszpiegowalem jakas planetke w podgladzie poczekalem az sonda doleci i czas sie skonczy i wtedy wziolem pobierz i lipa RS nie ma na koncie tzn odchaczona jako przeczytana ale programik nie pobral
pozdrawiam |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
qaz123 Spekulant
 |
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 12:07 Temat postu: |
 |
|
fajny programik duzo ulatwia farmienie ale brakuje mi jednej opcji.
Przydaloby sie zeby w polu RS pokazywalo ile potrzeba mt/dt zeby zabrac surowce.
aha i nie wczytuj mi useragenta z pliku settings.ini |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
KARAS13 Wykształciuch
 |
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 14:25 Temat postu: |
 |
|
W przypadku gdy nie pokazuje wiadomościa, ale wypisuje komunikat, że zostały pobrane, można je zawsze znaleźć w katalogu z programem w plikach RS.txt i msg.txt.
W ostateczności można wtedy posortować je ponownie, wybierając opcję "z pliku".
Nad porządnym działaniem wciąż pracuję
Miał ktoś jeszcze problem z brakiem możliwości utworzenia katalogu?
Albo wczytaniem UserAgenta z pliku? |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
qaz123 Spekulant
 |
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 15:12 Temat postu: |
 |
|
| moze jeszcze by sie przydala opcja, zeby wpisywano przykladowo 5stron wiadomosci do pobrania (czyli 50wiadomosci), bo z tego co zauwazylem sa pobierane wszystkie wiadomosci. |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
MCNAMARA Liberał
 |
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 16:43 Temat postu: |
 |
|
| KARAS13 napisał: |
W przypadku gdy nie pokazuje wiadomościa, ale wypisuje komunikat, że zostały pobrane, można je zawsze znaleźć w katalogu z programem w plikach RS.txt i msg.txt.
W ostateczności można wtedy posortować je ponownie, wybierając opcję "z pliku".
Nad porządnym działaniem wciąż pracuję
Miał ktoś jeszcze problem z brakiem możliwości utworzenia katalogu?
Albo wczytaniem UserAgenta z pliku? |
U mnie daje komunikat, że pobrano 0 wiadomości i tworzą się pliki "msg" i "RS" oraz foldery "old" i "RW", ale nic ponad to, żadnego pliku "ini"  _________________ Pozdrawiam,
McNamara |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
qaz123 Spekulant
 |
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 17:44 Temat postu: |
 |
|
| bo sobie sam masz zrobic plik ja zrobilem ale i tak nie dziala ^^ |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
CICHY__17 Spekulant
 |
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 15:51 Temat postu: |
 |
|
Program bardzo sympatyczny. Dużo ułatwia przy farmieniu Jednak myślę że brakuje w nim możliwości kasowania RS z programu. Również przydałaby się informacja o ilości mt/dt obok Sumy surowców Program działa w 100%
Dla Tych co nie działa im:
1. Pobieramy program ze strony autora http://www.karas13.yoyo.pl/OGReader.exe
2. Tworzymy na pulpicie folder (np. OGReader)
3. Wklejamy tam program OGReader.exe
4. Wchodzimy na stronę http://www.karas13.yoyo.pl/settings.ini.
5. Kopiujemy cały tekst który tam się znajduje.
6. Otwieramy notatnik. Wklejamy całą skopiowaną zawartość. Klikamy Plik -> Zapisz jako | Nazwa pliku: settings.ini | -> Wybieramy folder gdzie znajduje się program OGReader.exe
7. Wchodzimy na ogame. Klikamy PPM na zakładkę PODGLĄD i wybieramy opcję KOPIUJ ADRES ODNOŚNIKA.
8. Włączamy program OGReader.exe i wklejamy skopiowany adres obok przycisku ZALOGUJ. Po wklejeniu klikamy na ZALOGUJ.
9. Kliknij przycisk POBIERZ WIADOMOŚCI.
10. Jak juz pobierze kliknij na SORTUJ
Proszę autora o nie obrażanie się ale poprostu niektóre osoby nie potrafią sobie poradzić z tak banalnym w obsłudze programem (niczym dziesięć przykazań ). Pozdrawiam.
EDIT: Pod Windows 2000 professional działa. |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
MCNAMARA Liberał
 |
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 16:43 Temat postu: |
 |
|
| CICHY__17 napisał: |
Program bardzo sympatyczny. Dużo ułatwia przy farmieniu Jednak myślę że brakuje w nim możliwości kasowania RS z programu. Również przydałaby się informacja o ilości mt/dt obok Sumy surowców Program działa w 100%
Dla Tych co nie działa im:
1. Pobieramy program ze strony autora http://www.karas13.yoyo.pl/OGReader.exe
2. Tworzymy na pulpicie folder (np. OGReader)
3. Wklejamy tam program OGReader.exe
4. Wchodzimy na stronę http://www.karas13.yoyo.pl/settings.ini.
5. Kopiujemy cały tekst który tam się znajduje.
6. Otwieramy notatnik. Wklejamy całą skopiowaną zawartość. Klikamy Plik -> Zapisz jako | Nazwa pliku: settings.ini | -> Wybieramy folder gdzie znajduje się program OGReader.exe
7. Wchodzimy na ogame. Klikamy PPM na zakładkę PODGLĄD i wybieramy opcję KOPIUJ ADRES ODNOŚNIKA.
8. Włączamy program OGReader.exe i wklejamy skopiowany adres obok przycisku ZALOGUJ. Po wklejeniu klikamy na ZALOGUJ.
9. Kliknij przycisk POBIERZ WIADOMOŚCI.
10. Jak juz pobierze kliknij na SORTUJ
Proszę autora o nie obrażanie się ale poprostu niektóre osoby nie potrafią sobie poradzić z tak banalnym w obsłudze programem (niczym dziesięć przykazań ). Pozdrawiam.
EDIT: Pod Windows 2000 professional działa. |
A co, jeśli pomimo zastosowania się do tak szczegółowej instrukcji program nadal nie działa? _________________ Pozdrawiam,
McNamara
Ostatnio zmieniony przez MCNAMARA dnia Pon Mar 26, 2007 17:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
qaz123 Spekulant
 |
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 16:50 Temat postu: |
 |
|
| dzieki dziala mi juz settings. Po prostu zrobilem zwykly plik tekstowy txt potem go zapisywalem jako ini i nie dzialalo ale juz dziala |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
MCNAMARA Liberał
 |
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 17:59 Temat postu: |
 |
|
| qaz123 napisał: |
| dzieki dziala mi juz settings. Po prostu zrobilem zwykly plik tekstowy txt potem go zapisywalem jako ini i nie dzialalo ale juz dziala |
"Settings" działał mi od początku, ale nie ściąga wiadomości. ;( _________________ Pozdrawiam,
McNamara |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|