|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
mkl Site Admin

Wysłany: Wto Sty 29, 2008 22:58 Temat postu: wersja 1.1.16 / 1.1.16a / 1.1.16b / 1.1.16c / 1.1.16d |
 |
|
NOWA WERSJA 1.1.16
- poprawiona obsługa błędów
- poprawiona obsługa sesji
- program nie przelogowuje się po utracie sesji
- dodatkowy czas na przejście między układami
- program nie pobiera buddy listy kiedy opcja wyłączona
- godzina w logu na zakończenie skanowania zakresu
- przycisk rozszerzający pole wyboru planety
Ostatnio zmieniony przez mkl dnia Pią Lut 08, 2008 18:40, w całości zmieniany 4 razy |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
C3POR2D2 Spekulant
 |
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 0:20 Temat postu: |
 |
|
Fajnie ze podales co zmieniles ale jesli to jakos istotnie na nas wplywa to prosze wyjasnij.
Po 1 co daja nam te zmiany (mowie o zeczach zauwazalnych bo c do bezpieczenstwa to ci wierze)
Po 2. Jak teraz jest z logowaniem (tak jak w poprzedniej wersji czy prosciej)?
Ps. Przy okazji mozesz mi wyjasnic jak sie loguje z listy?? Wczytuje liste klikam ok i skanuje mi wszystko pokolei zamias listy ;/ Niewiem czy ma to znaczenie ale byla to lista moonow czywiscie w formacie x:xxx:xx:3 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Sknerus
 |
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 0:20 Temat postu: |
 |
|
|
|
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
MIKI05 Liberał

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 0:25 Temat postu: |
 |
|
| Cytat: |
| Problemy z połączeniem |
To już jest znany Nam błąd i uważam że coś nie tak w programie... przeleci 9 skanów i to wyskakuje... na pewno nic z łączem nie mam testuje na dwóch łączach i na tych dwóch ciągle to samo wyskakuje to... |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
mkl Site Admin

Wysłany: Sro Sty 30, 2008 0:28 Temat postu: |
 |
|
| Cytat: |
| jak sie loguje z listy?? Wczytuje liste klikam ok i skanuje mi wszystko pokolei zamias listy |
Musisz zaznaczyc opcje "skanuj liste kordow".
Ostatnio zmieniony przez mkl dnia Sro Sty 30, 2008 11:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
mkl Site Admin

Wysłany: Sro Sty 30, 2008 11:01 Temat postu: |
 |
|
NOWA WERSJA 1.1.16a
Brak sond lub slotów rozpoznawany jest już prawidłowo - nie pokazuje się "problem z połączeniem". |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
ROBAL100 Wykształciuch
 |
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 18:48 Temat postu: |
 |
|
| Mam pytanie,czy też uwagę do tej wersji.Dodano czas miedzy przechodzeniem pomiędzy układami.Czemu mimo ustawienia na 1 sek tak długo trwa skanowanie.Teoretycznie powinno przeskanować w ok 9 min a trwa ok 20-25 min.Przynajmniej u mnie. |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
mkl Site Admin

Wysłany: Sro Sty 30, 2008 22:04 Temat postu: |
 |
|
| ROBAL100 napisał: |
| Czemu mimo ustawienia na 1 sek tak długo trwa skanowanie. |
Oprocz opoznien podawanych w programie stosowane sa dodatkowe losowe, zabezpieczajace. W zaleznosci od posiadanego lacza nalezy dobrac wartosci tak, zeby skanowanie postepowalo z oczekiwana szybkoscia. Mozesz zaczac od ustawienia odstepu miedzy ukladami na 0. |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
LOBUZ_71 Ciemny lud
 |
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 9:46 Temat postu: |
 |
|
A dla mnie opcja opóżnienia przy przejściu pomiędzy układami jest super
To było właśnie dotychczas nienaturalne - gdy skanuje się ręcznie to przejście trwało ok. sekundy - nawet na bardzo szybkim łączu, przy uzyciu ASa to mgnienie oka - było łatwe do wykrycia
Jak mogę coś zasugerować przy okazji to :
1. As mógłby przy starcie sam wczytywać listę pomijania i ostatnich ustawien, bez potrzeby klikania wczytaj itp
2. Brak sond / slotów mogłoby rozpoznawać bez próby ich wysyłania (na podstawie zapisów z podglądu galaktyki ze zero sond dostępnych, podobnie jak zapis o zajętości slotów)
3. Czy można gdzieś wystawić zipa z ostatnią wersją - mam tu firewalle i opcja sciagania najnowszej wersji z ASa (pobierz nową wersję) mi nie działa ..
pozdrawiam
Łobuz |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
mkl Site Admin

Wysłany: Czw Sty 31, 2008 10:24 Temat postu: |
 |
|
| LOBUZ_71 napisał: |
| 2. Brak sond / slotów mogłoby rozpoznawać bez próby ich wysyłania (na podstawie zapisów z podglądu galaktyki ze zero sond dostępnych, podobnie jak zapis o zajętości slotów) |
A gdzie to sie wyswietla? Chyba tylko na komandorze, bo nie widze tego. |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
LOBUZ_71 Ciemny lud
 |
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 10:29 Temat postu: |
 |
|
Na komandorze
pozdrawiam
Łobuz |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
C3POR2D2 Spekulant
 |
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 23:23 Temat postu: |
 |
|
Z niewiadomych powodow AS nieskanuje??!! Wlaczylem skanowanie przelecialo owe uklady i 0 skarow!! Oczywiscie mam dex i sady. Puscilem skany na nieaktywnych i nic. Myslalem ze moze ich niema ale sa napewno.
Edit. Jeszcze raz skanuje i jest dobrze??!! Niekumam o co chodzi??!!
Ostatnio zmieniony przez C3POR2D2 dnia Czw Sty 31, 2008 23:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
mkl Site Admin

Wysłany: Czw Sty 31, 2008 23:36 Temat postu: |
 |
|
| C3POR2D2 napisał: |
| Z niewiadomych powodow AS nieskanuje??!! Wlaczylem skanowanie przelecialo owe uklady i 0 skarow! |
Ktores z ustawien w programie spowodowalo, ze zostali pominieci. Byc moze podales minimalna aktywnosc, a wszyscy mieli gwiazdke. |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
C3POR2D2 Spekulant
 |
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 23:40 Temat postu: |
 |
|
| mkl napisał: |
| Z niewiadomych powodow AS nieskanuje??!! Wlaczylem skanowanie przelecialo owe uklady i 0 skarow! |
Ktores z ustawien w programie spowodowalo, ze zostali pominieci. Byc moze podales minimalna aktywnosc, a wszyscy mieli gwiazdke. |
Wiesz ze wiare mam w ciebie wielka!   
Ale jestem prawie pewien ze mam te same ustawienia. A co do aktywnosci to mialem ustawiona na 0 wiec to napewno nieprzeszkodzilo. Moge sie mylic ale wydaje mi sie ze jest to jakis blad w programie. Taki co to czasem sie pojjawia.
Pozdro i jak bedziesz sie baaaardzo mudzic to przeanalizuj toj pomysl. |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
mkl Site Admin

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 0:30 Temat postu: |
 |
|
| Moge sie mylic ale wydaje mi sie ze jest to jakis blad w programie. Taki co to czasem sie pojjawia. |
Raz sie tak zdarzylo czy czesciej? Obstawiam, ze jednak blad w ustawieniach, ale gdyby tak sie jeszcze kiedys zdarzylo to podeslij mi na maila screen z ustawieniami. |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
MASTERSLP Wykształciuch
 |
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 1:59 Temat postu: |
 |
|
| LOBUZ_71 napisał: |
A dla mnie opcja opóżnienia przy przejściu pomiędzy układami jest super
To było właśnie dotychczas nienaturalne - gdy skanuje się ręcznie to przejście trwało ok. sekundy - nawet na bardzo szybkim łączu, przy uzyciu ASa to mgnienie oka - było łatwe do wykrycia
Łobuz |
hehe męczylem o to Mkl troszke ale jak widac poskutkowalo i nie wziol mnie za natreta ;] . Ta opcja naprawde jest bardzo przydatna .
Mkl powiedz mi czy sondy są puszczane z galaktyki czy wchodzi we floty i tam puszcza sondy bo na chwile obecna skanuje uklad co 2sek i planety co 2 jesli nie robi tego z poziomu galaktyki to lipa moze byc wiec daj znac w miare szybko |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |