Forum mapaogame.net Strona Główna mapaogame.net
STARYM ZGREDOM NA ZŁOŚĆ

wersja 1.1.16 / 1.1.16a / 1.1.16b / 1.1.16c / 1.1.16d
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum mapaogame.net Strona Główna -> AS - Automatyczny Szpieg
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
mkl
Site Admin

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 22:58    Temat postu: wersja 1.1.16 / 1.1.16a / 1.1.16b / 1.1.16c / 1.1.16d Odpowiedz z cytatem Back to top

NOWA WERSJA 1.1.16

- poprawiona obsługa błędów
- poprawiona obsługa sesji
- program nie przelogowuje się po utracie sesji
- dodatkowy czas na przejście między układami
- program nie pobiera buddy listy kiedy opcja wyłączona
- godzina w logu na zakończenie skanowania zakresu
- przycisk rozszerzający pole wyboru planety

Ostatnio zmieniony przez mkl dnia Pią Lut 08, 2008 18:40, w całości zmieniany 4 razy

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
C3POR2D2
Spekulant

PostWysłany: Sro Sty 30, 2008 0:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Fajnie ze podales co zmieniles ale jesli to jakos istotnie na nas wplywa to prosze wyjasnij.

Po 1 co daja nam te zmiany (mowie o zeczach zauwazalnych bo c do bezpieczenstwa to ci wierze)

Po 2. Jak teraz jest z logowaniem (tak jak w poprzedniej wersji czy prosciej)?

Ps. Przy okazji mozesz mi wyjasnic jak sie loguje z listy?? Wczytuje liste klikam ok i skanuje mi wszystko pokolei zamias listy ;/ Niewiem czy ma to znaczenie ale byla to lista moonow czywiscie w formacie x:xxx:xx:3

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sknerus

Wysłany: Sro Sty 30, 2008 0:20    Temat postu: Back to top

MIKI05
Liberał

PostWysłany: Sro Sty 30, 2008 0:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Cytat:
Problemy z połączeniem

To już jest znany Nam błąd i uważam że coś nie tak w programie... przeleci 9 skanów i to wyskakuje... na pewno nic z łączem nie mam testuje na dwóch łączach i na tych dwóch ciągle to samo wyskakuje to...

mkl
Site Admin

PostWysłany: Sro Sty 30, 2008 0:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Cytat:
jak sie loguje z listy?? Wczytuje liste klikam ok i skanuje mi wszystko pokolei zamias listy

Musisz zaznaczyc opcje "skanuj liste kordow".

Ostatnio zmieniony przez mkl dnia Sro Sty 30, 2008 11:02, w całości zmieniany 1 raz

mkl
Site Admin

PostWysłany: Sro Sty 30, 2008 11:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

NOWA WERSJA 1.1.16a

Brak sond lub slotów rozpoznawany jest już prawidłowo - nie pokazuje się "problem z połączeniem".

ROBAL100
Wykształciuch

PostWysłany: Sro Sty 30, 2008 18:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Mam pytanie,czy też uwagę do tej wersji.Dodano czas miedzy przechodzeniem pomiędzy układami.Czemu mimo ustawienia na 1 sek tak długo trwa skanowanie.Teoretycznie powinno przeskanować w ok 9 min a trwa ok 20-25 min.Przynajmniej u mnie.

mkl
Site Admin

PostWysłany: Sro Sty 30, 2008 22:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

ROBAL100 napisał:
Czemu mimo ustawienia na 1 sek tak długo trwa skanowanie.

Oprocz opoznien podawanych w programie stosowane sa dodatkowe losowe, zabezpieczajace. W zaleznosci od posiadanego lacza nalezy dobrac wartosci tak, zeby skanowanie postepowalo z oczekiwana szybkoscia. Mozesz zaczac od ustawienia odstepu miedzy ukladami na 0.

LOBUZ_71
Ciemny lud

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 9:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

A dla mnie opcja opóżnienia przy przejściu pomiędzy układami jest super Smile
To było właśnie dotychczas nienaturalne - gdy skanuje się ręcznie to przejście trwało ok. sekundy - nawet na bardzo szybkim łączu, przy uzyciu ASa to mgnienie oka - było łatwe do wykrycia Smile

Jak mogę coś zasugerować przy okazji to :

1. As mógłby przy starcie sam wczytywać listę pomijania i ostatnich ustawien, bez potrzeby klikania wczytaj itp

2. Brak sond / slotów mogłoby rozpoznawać bez próby ich wysyłania (na podstawie zapisów z podglądu galaktyki ze zero sond dostępnych, podobnie jak zapis o zajętości slotów)

3. Czy można gdzieś wystawić zipa z ostatnią wersją - mam tu firewalle i opcja sciagania najnowszej wersji z ASa (pobierz nową wersję) mi nie działa ..

pozdrawiam Smile
Łobuz

mkl
Site Admin

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 10:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

LOBUZ_71 napisał:
2. Brak sond / slotów mogłoby rozpoznawać bez próby ich wysyłania (na podstawie zapisów z podglądu galaktyki ze zero sond dostępnych, podobnie jak zapis o zajętości slotów)

A gdzie to sie wyswietla? Chyba tylko na komandorze, bo nie widze tego.

LOBUZ_71
Ciemny lud

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 10:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Na komandorze Smile

pozdrawiam Smile
Łobuz

C3POR2D2
Spekulant

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 23:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Z niewiadomych powodow AS nieskanuje??!! Wlaczylem skanowanie przelecialo owe uklady i 0 skarow!! Oczywiscie mam dex i sady. Puscilem skany na nieaktywnych i nic. Myslalem ze moze ich niema ale sa napewno.

Edit. Jeszcze raz skanuje i jest dobrze??!! Niekumam o co chodzi??!!

Ostatnio zmieniony przez C3POR2D2 dnia Czw Sty 31, 2008 23:37, w całości zmieniany 1 raz

mkl
Site Admin

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 23:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

C3POR2D2 napisał:
Z niewiadomych powodow AS nieskanuje??!! Wlaczylem skanowanie przelecialo owe uklady i 0 skarow!

Ktores z ustawien w programie spowodowalo, ze zostali pominieci. Byc moze podales minimalna aktywnosc, a wszyscy mieli gwiazdke.

C3POR2D2
Spekulant

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 23:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

mkl napisał:
C3POR2D2 napisał:
Z niewiadomych powodow AS nieskanuje??!! Wlaczylem skanowanie przelecialo owe uklady i 0 skarow!

Ktores z ustawien w programie spowodowalo, ze zostali pominieci. Byc moze podales minimalna aktywnosc, a wszyscy mieli gwiazdke.

Wiesz ze wiare mam w ciebie wielka! Very HappyVery HappyVery HappyVery Happy

Ale jestem prawie pewien ze mam te same ustawienia. A co do aktywnosci to mialem ustawiona na 0 wiec to napewno nieprzeszkodzilo. Moge sie mylic ale wydaje mi sie ze jest to jakis blad w programie. Taki co to czasem sie pojjawia.

Pozdro i jak bedziesz sie baaaardzo mudzic to przeanalizuj toj pomysl.

mkl
Site Admin

PostWysłany: Pią Lut 01, 2008 0:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

C3POR2D2 napisał:
Moge sie mylic ale wydaje mi sie ze jest to jakis blad w programie. Taki co to czasem sie pojjawia.

Raz sie tak zdarzylo czy czesciej? Obstawiam, ze jednak blad w ustawieniach, ale gdyby tak sie jeszcze kiedys zdarzylo to podeslij mi na maila screen z ustawieniami.

MASTERSLP
Wykształciuch

PostWysłany: Pią Lut 01, 2008 1:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

LOBUZ_71 napisał:
A dla mnie opcja opóżnienia przy przejściu pomiędzy układami jest super Smile
To było właśnie dotychczas nienaturalne - gdy skanuje się ręcznie to przejście trwało ok. sekundy - nawet na bardzo szybkim łączu, przy uzyciu ASa to mgnienie oka - było łatwe do wykrycia Smile
Łobuz

hehe męczylem o to Mkl troszke ale jak widac poskutkowalo i nie wziol mnie za natreta ;] . Ta opcja naprawde jest bardzo przydatna .

Mkl powiedz mi czy sondy są puszczane z galaktyki czy wchodzi we floty i tam puszcza sondy bo na chwile obecna skanuje uklad co 2sek i planety co 2 jesli nie robi tego z poziomu galaktyki to lipa moze byc wiec daj znac w miare szybko

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum mapaogame.net Strona Główna -> AS - Automatyczny Szpieg Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: