Forum mapaogame.net Strona Główna mapaogame.net
STARYM ZGREDOM NA ZŁOŚĆ

bany za skrypty
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum mapaogame.net Strona Główna -> OGame
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
THE_ONE
Wykształciuch

PostWysłany: Nie Gru 09, 2007 16:24    Temat postu: bany za skrypty Odpowiedz z cytatem Back to top

Witam

http://s18.ogame.onet.pl/game/pranger.php

Chciałem ostrzec, że dzisiaj zostały zbanowane dwa topowe konta - moje top 60 i takiego kto mnie często szpiegował, chyba jeszcze wyższe top. Smile
Ja się tam jakoś nie przejmuję, no ale dla kogoś może być to cios. Very Happy

Używałem:
OGame Harvest 2
Ladownosc floty
Wiadomosci
Brakujaca energia
Kolorwanie sojuszy
Wymagania
wartosc_floty(0.77mod)
Oznaczanie planet
Powiadomienie o aktualizacjach
Punkty
teleporter
Wydobycie surowcow 2
ilosc lecacych surowcow(0.77mod)
'NIE' reklamom
Poprawka layout'u notatek
RW Konwerter v0.06

Remove It Permanently
AdBlock Plus

Pierwsze podejrzenie na skanowanie munów Harvestem, bo i tak nie działało zbieranie, ale ja nie grałem flotą, ostatni raz coś skanowałem kilka tygodni temu.
Druga możliwość bloki reklam. [?]
Nie znam się na budowie tych dodatków, może ktoś napisać co myśli. Smile
Często korzystałem z teleportera, może więc być to jego sprawka.
Pozdrawiam and beware! Rolling Eyes

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MIKI05
Liberał

PostWysłany: Nie Gru 09, 2007 17:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Prędzej będzie blokowanie reklam bo nie wolno... nawet jak masz skina takiego jest zakazany ... te skrypty mam i jeszcze więcej i gram już długoo... dziennie farmie skanuje i do dziś czysto... ale nie będę krakać Rolling Eyes

Nie przejmuj się u mnie telepek dziennie 4 -6 razy śmiga... nie mówiąc o skanowaniu z galaktyki...

Sknerus

Wysłany: Nie Gru 09, 2007 17:04    Temat postu: Back to top

SATANFROMHELL
Liberał

PostWysłany: Nie Gru 09, 2007 17:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

brawo ;p
a używałeś może ogsystenta , lub asa ?

ZBYSZEK83
Wykształciuch

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 5:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

za reklamy mozna dostac bana?? wiekrzosc wtyczek ktore uzywales nie powinny byc wykrywalne horvest napewno wykrywalny ale mowisz ze nie uzywales 3tyg wiec za co za reklamy?? tez uzywam tych wtyczek :/ myslalem ze oprocz horvesta reszta jest bezpieczna

THE_ONE
Wykształciuch

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 7:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

SATANFROMHELL napisał:
brawo ;p
a używałeś może ogsystenta , lub asa ?

Nie, takie czitowanie uważam za bezsensowne. Razz

MIKI05
Liberał

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 8:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Botów nie używam ;-)co do wtyczek prawie wszystkie prócz "OGame Harvest 2 " wole FoxGame - Liona lub neo

Myślę że za blokowanie reklam ban chociaż... trzeba byłoby się z resztą kontaktować zbanowanych wtedy byśmy wiedzieli m.w za co

WURTYBAK
Wykształciuch

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 10:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Wtyczki są niewykrywalne, żeby je wykryć SGO musiałby przeanalizować zapytania wysyłane z danej przeglądarki - nie ma takiej możliwości.

Bany są za bezmyślne wykorzystywanie wtyczek przez dzieci neostrady, które jak czegoś dopadną to trzepią do bólu.. Very Happy

Przykład:
-jak nie masz komandora, a skanujesz planetę i moona przy niej w odstępie 2s to jak to zrobiłeś? - logiczne, że z lewej wtyczki - BAN

-Firefox ma możliwość autoaktualizacji - kiedy ostatnio sprawdzałeś jak przedstawia się przeglądarka, a jak AS czy SPY? - logujesz się z wersji 11, a sondy nagle lecą z 09 - BAN

itp itd..

MATIK1987
Spekulant

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

akurat sam używam AS jest to wspaniały program.I zawsze po aktualizacji mozili zmieniam wersje jaką przedstawia się bot.
AS już mam już chyba ponad pół roku.I skanuje prawie codziennie sąsiadów.

mkl
Site Admin

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 13:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Sprawdzilem te bany - wiekszosc z tych osob nie miala licencji na ASa.

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
WURTYBAK
Wykształciuch

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 19:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

mkl napisał:
Sprawdzilem te bany - wiekszosc z tych osob nie miala licencji na ASa.

część banów była za ASa.. - narwane ustawienia - gość nie ma komandora, a w ustawieniach: szpieguj planety i moony, czas 2s - trochę myślenia Panowie bo to ban nie za wykrycie programu tylko za głupotę użytkownika;

kilka banów było za autofarming - również nie wykryto samego boota, tylko wyciągnięto wnioski z lotów flot;

zdecydowana większość była za szpiegowanie planety i moona w czasie poniżej 3 sek (bez komandora) - to co opisałem w poprzednim poscie.

Na marginesie dodam tylko, że tłumaczenia do SGO Panów zbanowanych są żenujące i żaden ban nie zostanie zdjęty..

PS. Powaliło mnie na kolana tłumaczenie jednego usera, że posłał sondy na % na planetę, a następne dopasował tak, żeby wpadły 2 sek po pierwszych - na moona

Laughing tyle, ze operator ma w logach i czas wysłania i czas dolotu

SATANFROMHELL
Liberał

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 20:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

jeszcze większe brawa dla tych panów i prośba do deweloperów o ustawienie jakiś ogarniczeń w swoich programach ;p

GLODNY
Oligarcha

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 20:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Podsumowujac kto nie umi korzystac z programow niech lepiej nie korzysta, troche myslenia przy korzystaniu z botow nie zaszkodzi Razz

(ogranisczenia w as i ogsystent chyba sa Smile )

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
WURTYBAK
Wykształciuch

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 20:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

SATANFROMHELL napisał:
prośba do deweloperów o ustawienie jakiś ogarniczeń w swoich programach ;p

proponuję stworzyć dwie wersje:

- full
- idiot (z ograniczeniami) Very Happy

SATANFROMHELL
Liberał

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 23:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

i tak wszyscy kupowaliby full ;/

EMATIONI
Wykształciuch

PostWysłany: Wto Gru 18, 2007 15:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

UPS Smile nie powiem abym skanował asem w odstępie 3 sekund ale trochę się przestraszyłem tego co piszecie o aktualizacji mozilli, że to niby wtedy trzeba coś w asie zmienić ?? Sorki ale proszę kogoś aby mi to przybliżył co i jak trzeba zmienić w asie po aktualizacji mozilli. Z góry dzięki za odpowiedż

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum mapaogame.net Strona Główna -> OGame Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: