Forum mapaogame.net Strona Główna mapaogame.net
STARYM ZGREDOM NA ZŁOŚĆ

IPcheck

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum mapaogame.net Strona Główna -> OGame
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
SIPEK
Aferał

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 6:29    Temat postu: IPcheck Odpowiedz z cytatem Back to top

Dzis w nocy otrzymalem wiadomosc od pewnego GO:
Cytat:
Witam, udzielam pierwszego i zarazem ostatniego ostrzezenie w sprawie dezaktywacji IP checka. Ip check musi byc aktywowany. Pozdrawiam

I tu moje pytanie
Dlaczego mimo mozliwosci wlaczania/wylaczania ipcheck'a musze go miec wlaczonego ?

Zadalem to pytanie rowniez autorowi tej wiadomosci i czekam na jakas odpowiedz. Moze ktos z was wie co sie za tym kryje ?

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
DZORDZ
Oligarcha

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 7:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

bo wtedy wykrywa się logowanie z innego ip Smile
Tak mi się wydaje Very Happy
Bo jak IPcheck wyłaczony to nie maja jak sprwdzić ip

Sknerus

Wysłany: Sro Maj 09, 2007 7:17    Temat postu: Back to top

SIPEK
Aferał

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 7:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

wiem do czego sluzy ipcheck tylko pytanie jest po co taki nakaz

SUBIK
Wykształciuch

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 8:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

bo jest taki punkt w regulaminie, a wylaczyc go mozesz tylko jezeli masz uzasadnione podstawy do tego ze przeszkadza ci on w grze (ten fakt oczywiscie musisz zglosic wczesniej GO)

eot.

Olenka
Sekretarka prezesa

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 12:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

Hmm, bo to utrudnia pracę GO?Razz Nie widać pewnych rzeczy:P Razz

DZORDZ
Oligarcha

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 16:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

SIPEK napisał:

A wiesz co to jest multikonto ?Very Happy

SIPEK
Aferał

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 16:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

MEN001 napisał:
SIPEK napisał:

A wiesz co to jest multikonto ?Very Happy

Takie zeczy sa oczywiste jednak ja nie multikontuje Very Happy

KTOSKA
Burżuj

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 18:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

przy właczonym mozna zalogować sie tylkjo z jednego IP na konkretnej sesji, zmiana IP powoduje wylogowanie z konta. tryb gry bezpieczny
czyli prosciej, uzycie linku np : http://ogame200.de/game/index.php?session=1234567890ab z innego Ip spowoduje wylogowanie z konta

przy wyłaczonym mozna logować się z dowolnego IP dostępnego w sieci na tej samej sesji bez wylogowania , jednak sesja wygasa po jakimś czasie, chyba ponad godzine. tryb gry niebezpieczny , bez problemu mozna wlamać się na konto przejmując adres sesji co naprawde nie jest takie trudne Smile , zadne roszczenia z powodu kradzieży konta w tym wypadku nie będą uznawane przez GO
czyli uzycie linku np: http://ogame200.de/game/index.php?session=1234567890ab nie spowoduje wylogowania z konta , moze z konta na raz kożystać nawet dwie-trzy osoby z innych IP , zapamiętywane jest pierwsze IP po zalogowaniu kazda nastepna zmiana juz nie

SIPEK
Aferał

PostWysłany: Czw Maj 10, 2007 13:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Back to top

To wszystko jest mi znane. Ale nie pomyslalem o ewentualnych roszczeniach zwiazanych z przejeciem konta. Czyli okazuje sie ze to dla mojego bezpieczenstwa Smile okazuje sie ze GO to jednak tez czlowiek i czasem zrobi cos dla dobra gracza. Juz wiem wszystko wiec mozna spokojnie zamknac czy wywalic ten temacik

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum mapaogame.net Strona Główna -> OGame Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: