|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
MROZO Wykształciuch
 |
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 14:46 Temat postu: |
 |
|
oj nie taki głupi pomysł  |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
SUBIK Wykształciuch
 |
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 14:50 Temat postu: |
 |
|
ale wy tutaj caly czas podchodzicie tak jakbyscie byli sami, jak dobrze pamietam to w liceum jest przedmiot o przedsiebiorczosci wystarczylo by chwile uwazac to np wiedzieli byscie co to jest rzecznik praw konsumentow
http://e-konsument.pl/rzecznik.htm
zglaszanie sprawe, nic nie placicie a wszystko za was zalatwia panstwo, ja jezeli juz bym chcial zaplacic te rachunki ale dostac te uslugii to tam bym sie wlasnie zglosil.
pozatym nie wiem co ma piernik do wiatraka. orange jest posrednikiem w platnosciach i za nic nie odpowiada (chyba ze z jego winy by sie te polaczenia nie udaly) ale w tym przypadku to trza rachunek zaplacic a kase odebrac dopiero od GF
--------------
a teraz z innej beczki, niech mi ktos prosze powie czy jezeli mam abonament "wszyscy i na wszystko 50" to zamawiajac jakies premium odejmie mi kase od zdeklarowanej kwoty czy doliczy dodatkowe 10 zl do rachunku ?
pisalem do bok@orange.pl ale pedaly mi do tej pory nie odpisaly, kurde tak nie lubie tej firmy, zeby cos zalatwic to trza dzwonic a kazde polaczenie jest platne echh _________________
 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Sknerus
 |
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 14:50 Temat postu: |
 |
|
|
|
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
KRETINO Wykształciuch
 |
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 16:59 Temat postu: |
 |
|
| SUBIK napisał: |
ale wy tutaj caly czas podchodzicie tak jakbyscie byli sami, jak dobrze pamietam to w liceum jest przedmiot o przedsiebiorczosci wystarczylo by chwile uwazac to np wiedzieli byscie co to jest rzecznik praw konsumentow
http://e-konsument.pl/rzecznik.htm |
wystepuje tylko w sprawach osob prywatnych wiec jesli umowa o telefon byla zawarta na firme procedura jest taka :
reklamacja
odrzucenie reklamcji
sad
w przypadku konsumentow czyli osob prywatnych
reklamacja
odrzucenie reklamacji
sad polubowny (zalatwia rzecznik za free)
jesli ktoras ze stron nie zgodzi sie na rozwiazanie sadu polubownego
sad..
juz to drugi raz opisuje....
bylem juz u 2 rzecznikow praw konsumenta... obaj zalecili reklamacje.. przy czym obaj niestety przyznali ze zgodnie z tym co napisal MKL ze strony UKE... operator ma rok czasu na te oplaty... nikt sie nie zaglebial czy naliczenia czy po prostu od prawidlowo wystawionych faktur moze minac rok zeby platnosc sie nie przedawnila... |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
AKODO Ciemny lud
 |
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 21:25 Temat postu: |
 |
|
| KRETINO napisał: |
Orange - prosze Pana guzik nas obchodzi co tam Pan zamawial polaczenia byly to plac pan za wszystkie zaczete polaczenia... a ze nie otrzymal pan uslugi to reklamuj to pan do firmy ktora sprzedaje te uslugi - |
Wydaje mi się że na taką odpowiedz powinieneś dać ripostę w stylu:
Mnie nie obchodzi, z czyjej winy usługa została cofnięta, eklamuje ją u tego kto każe za nią sobie płacić. Dodatkowo równie dobrze to Orange mógł nie wywiązać się ze swojej części umowy względem GF i dlatego cofnięto komandory. Na zaniedbania i błędy po stronie operatora wskazuje chociażby naliczona z opóźnieniem opłata za połączenia. Widać problemy były w ich systemie a nie u GF.
Tym bardziej że rola pośrednika nie polega wyłącznie na inkasowaniu opłaty ale także na zapewnieniu aby transakcja doszła do skutku bezproblemowo.
Taka argumentacja oczywiście może zostać odrzucona przez Orange i wtedy musisz iść do sądu, ale pozywasz Orange a nie jakąś zagraniczną firmę, motywując to tak jak podałem wyżej.
IMHO pozycja pokrzywdzonego klienta któremu każde się płacić za coś co nie działa, przy okazji umywając ręce od sprawy i wysyłając klienta do diabła. (co nas obchodzi że nie działa, ma pan zapłacić i już a reklamuj sobie to pan za granicą!) daje możliwości pozytywnego rozpatrzenia sprawy.
Pozdrawiam
Akodo |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
PROMAN Wykształciuch
 |
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 13:15 Temat postu: |
 |
|
| AKODO napisał: |
| KRETINO napisał: |
Orange - prosze Pana guzik nas obchodzi co tam Pan zamawial polaczenia byly to plac pan za wszystkie zaczete polaczenia... a ze nie otrzymal pan uslugi to reklamuj to pan do firmy ktora sprzedaje te uslugi - |
Wydaje mi się że na taką odpowiedz powinieneś dać ripostę w stylu:
Mnie nie obchodzi, z czyjej winy usługa została cofnięta, eklamuje ją u tego kto każe za nią sobie płacić. Dodatkowo równie dobrze to Orange mógł nie wywiązać się ze swojej części umowy względem GF i dlatego cofnięto komandory. Na zaniedbania i błędy po stronie operatora wskazuje chociażby naliczona z opóźnieniem opłata za połączenia. Widać problemy były w ich systemie a nie u GF.
Tym bardziej że rola pośrednika nie polega wyłącznie na inkasowaniu opłaty ale także na zapewnieniu aby transakcja doszła do skutku bezproblemowo.
Taka argumentacja oczywiście może zostać odrzucona przez Orange i wtedy musisz iść do sądu, ale pozywasz Orange a nie jakąś zagraniczną firmę, motywując to tak jak podałem wyżej.
IMHO pozycja pokrzywdzonego klienta któremu każde się płacić za coś co nie działa, przy okazji umywając ręce od sprawy i wysyłając klienta do diabła. (co nas obchodzi że nie działa, ma pan zapłacić i już a reklamuj sobie to pan za granicą!) daje możliwości pozytywnego rozpatrzenia sprawy.
Pozdrawiam
Akodo |
Przykro mi Akodo, wg. prawa polskiego tak nie jest.
Jezeli chca sie sadzic z Orange o brakujacych komandorach na sali rozpraw nawet nie ma specjalnie po co wspominac - dostaniesz dane Gameforge i po przegraniu sprawy z Orange mozesz oskarzyc Gameforge o nie doladowanie komandorow. Nie ma innej drogi.
Znajomy mial podobna sytuacje bodajze z ZUS'em i Poczta Polska - przelew, czy inna przesylka nie dotarla na czas i ZUS naliczyl dodatkowe oplaty - i w tym momencie trzeba najpierw splacic ZUS a dopiero potem sadzic sie z Poczta o pokrycie tego, co zaplaciles ZUSowi. |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
FELDKURAT Spekulant

Wysłany: Pią Maj 11, 2007 7:02 Temat postu: |
 |
|
a powiedzcie mi robaczki zprawdzil ktos GF w ambasadzie niemieckiej co to wogole za firma i czy niema wobec niej jakiegos postepowanie karnego w niemczech?
wogole jakim zwodem gf ma umowe z orange bo chyba takie umowy pomiedzy rzesza a polska w kwesti przeplywu kasy niedzy firmami sa regulowane.
no i ktos tu dal przyklad faktury no i ja tam widze ze vat jest naliczany od calej kwoty a nie tylko od polaczenia orange, to by tez trzeba sprawdzic w izbie skarbowej , czy przypadkiem GF niema jakiejs firmy slupa w polsce, z tego jak mnie pamiemiec niemyli obowiazek odprowadzenie vatu powstaje przy zaksiegowaniu to by moglo tlumaczyc oficerow na minus, poprostu panowie niemaja kaski bo jeszcze niezeszla to nieksieguja oficerow zeby vatu niezaplacic do urzedu skarbowego, to tez by trzeba zbadac bo moze byc bardzo istotne jesli byscie chcieli isc do sadu i co najwazniejsze te sprawdzenia niebeda kosztowac zbyt wiele(znaczek pocztowy, wyslanie fax)
pamietam ze ja prosty murarz jak kupowalem betoniarke w niemcach to mi mewensztojer(czy jak sie ten szwabski vat nazywa) zwrocili co do grosza (feniga,centa)a to dziala w dwie strony.  _________________
 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
mkl Site Admin

Wysłany: Pią Maj 11, 2007 11:37 Temat postu: |
 |
|
| FELDKURAT napisał: |
| wogole jakim zwodem gf ma umowe z orange bo chyba takie umowy pomiedzy rzesza a polska w kwesti przeplywu kasy niedzy firmami sa regulowane. |
A posrednika ktory sie nazywa GamePay nie zauwazyles? GameForge nie musi nic w Polsce zalatwiac.
Co do przeplywu gotowki - wszystko odbywa sie w ramach UE. |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
FELDKURAT Spekulant

Wysłany: Pią Maj 11, 2007 17:08 Temat postu: |
 |
|
| mkl napisał: |
| wogole jakim zwodem gf ma umowe z orange bo chyba takie umowy pomiedzy rzesza a polska w kwesti przeplywu kasy niedzy firmami sa regulowane. |
A posrednika ktory sie nazywa GamePay nie zauwazyles? GameForge nie musi nic w Polsce zalatwiac.
Co do przeplywu gotowki - wszystko odbywa sie w ramach UE. |
jak bym kupowal to bym zauwazyl to game pay, ja to nawet fire foxa niemam dlatego jestem nieuchwytnym buguserem  _________________
 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
KRETINO Wykształciuch
 |
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 14:36 Temat postu: |
 |
|
| Cytat: |
W sprawie podlegającej rozpoznaniu w postępowaniu uproszczonym pobiera się od pozwu opłatę stałą, przy wartości przedmiotu sporu lub wartości przedmiotu umowy:
30 zł do 2 000 złotych
100 zł ponad 2 000 złotych do 5 000 złotych
250 zł ponad 5 000 złotych do 7 500 złotych
300 zł ponad 7 500 złotych
|
a teraz pytanie ktos sie orientuje w kosztach sprawy?
Czy jesli orange wynajmie adwokata za siedemdziesiat miliardow dolarow to po wygraniu sprawy do kwoty dlugu ma prawo dorzucic te 70 miliardow dolarow;)
Czyli inaczej jakie moga byc maksymalne koszty takiej sprawy...
Z przepisow wynika tez ze mozemy wspolnie jednak sie sadzic, przy czym kazdy placi stawke odnosnie kwoty o jaka sie sadzi.
USTAWA
z dnia 28 lipca 2005 r.
o kosztach sądowych w sprawach cywilnych
chyba trzeba kolejny shit przewertowac:/ |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
STRAMBUS Wykształciuch
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 19:11 Temat postu: |
 |
|
Mi tam się wydaję, że GF nie ma umowy z Orange
Ma spółkę córkę GamePay odpowiedzialną za obsługę płatności.
GamePay ma umowę z Bill4Net
Bill4Net obsługuje zamawianie kont Premium przez telefon stacjonarny, komórki Orange (dziwi mnie, że tam dalej w opisie jest Idea, świetny mają przepływ informacji i pewnie sms
Bill4Net ma umowę z Orange na dany numer premium i 0-700
Wszystko proste i łatwe W ten sposób GF nie musi mieć żadnego oddziału w PL, choć chciałbym wiedzieć ile oni dostają za każdego takiego sms-a i telefon  |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
FELDKURAT Spekulant

Wysłany: Pon Maj 14, 2007 19:22 Temat postu: |
 |
|
jak tak jest jak strambus napisal, to po mojemu kibel z placeniem jak i z reklamacjami ze niema oficerow a zaplacone.
chyba chlopaki nic niewskuracie w sadzie tylko jeszcze pieniadze stracicie dodatkowo. _________________
 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
GLODNY Oligarcha

Wysłany: Pon Maj 14, 2007 19:35 Temat postu: |
 |
|
co do przelewu jest podobnie jak z uslugami (wykupienie kredytow) u mkl zdaje mi sie ze mkl nie ma zadnej umowy z sieciami komorkowymi tylko z firma ktora daje te uslugi
a co do ogame to kazdy ponosi wine choc w malym stopniu, z czego rodzi sie jeden wielki problem  _________________ ---Nowy film: Dr Chaos--- |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
NACIAGNIETY Ciemny lud
 |
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 21:12 Temat postu: |
 |
|
| niestety panowie placic trzeba bedzie ja juz dostalem odpowiedz na reklamacje .Trzeba rachunki poplacic a potem mozna sie sadzic z nimi |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
KRETINO Wykształciuch
 |
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 22:03 Temat postu: |
 |
|
| NACIAGNIETY napisał: |
| niestety panowie placic trzeba bedzie ja juz dostalem odpowiedz na reklamacje .Trzeba rachunki poplacic a potem mozna sie sadzic z nimi |
zacytuj odpowiedz...
bo musza tma szczegolowo wyjasnic wszystko lacznie z podstawa prawna na ktorej sie opieraja odrzucajac reklamacje..
reklamowales tak jak ja termin naliczenia w oparciu o regulamin?
jesli koszty sadowe nie przekrocza jakichs 500 pln to ja jeszcze z nimi powalcze w sadzie ot tak dla wlasnej satysfakcji raczej i nowych doswiadczen;) |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
ATH0M1C Ciemny lud
 |
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 23:41 Temat postu: |
 |
|
Ja narazie jeszce nie place im moze ktos cos wymysli lub cos sie uda wykombinowac dobzre ze to tlyko 300 zl. Jaki jets rekordowy rachunek za oficerow?
Ciekaw jestem jeszce jednego czy Owy sposob na darmowych oficerow nie byl czasem podstawka ze strony ludzi zwiazanych z ogame..Wystarcz ze paru rzekomych znjaomych rozpowiedziala ow swietny pomysl no i tak szybko sie cala wiesc rozeszla  |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |