|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
LUKASC Spekulant
 |
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 18:01 Temat postu: GALAXYMASTER - program przechowujący RS i RW |
 |
|
Witam!
Nie chcę robić konkurencji dla programu BRO(Baza Raportów Ogame) jednak program GALAXYMASTER bardziej odpowiada moim oczekiwaniom a przede wszystkim chyba się do niego przyzwyczaiłem i dlatego proszę wszystkich chętnych do pomocy o zainteresowanie się problemem jaki dręczy użytkownika GALAXYMASTER'a.
Mianowicie nie jest on aktualizowany a jak wiadomo przez rok czasu dużo zmieniło się w grze.
Program o tyle bardziej mi pasuje, że pokazuje RS i RW w układzie podglądu galaktyki jak w grze. Poza tym można w każdej chwili skopiować cały RS czy RW a także zrobić notatkę przy danej planecie!
Problem w tym że od momentu "wstawienia kropek w dużych liczbach" przy RS i RW nie zapisują sie prawidłowo, poza tym nie zapisują się także niektóre budynki np kopalnie kryształu czy niektóre technologie.
Poniżej jest link do SOURCE'a GALAXYMASTER'a i jeżeli ktoś by był chętny to proszę o zmianę i udostępnienie programu!
http://downloads.sourceforge.net/galaxymaster/GalaxyMaster_0.9.1.1_SOURCE.zip?modtime=1144525805&big_mirror=0
Także link do strony gdzie jest conieco o tym programie napisane!
http://sourceforge.net/projects/galaxymaster/
Link do działającej ostatniej wersji programu:
http://downloads.sourceforge.net/galaxymaster/GalaxyMaster_0.9.1.1.zip?modtime=1144526369&big_mirror=0
Pozdrawiam i z góry dziękuję za zainteresowanie |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
MCNAMARA Liberał
 |
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 6:44 Temat postu: GALAXYMASTER - program przechowujący RS i RW |
 |
|
Jest to dobry program. Jakiś czas go używałem, ale gdy raporty zaczęły się wykrzaczać, to zaprzestałem. Chętnie bym do niego wrócił. _________________ Pozdrawiam,
McNamara |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Sknerus
 |
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 6:44 Temat postu: |
 |
|
|
|
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
LUKASC Spekulant
 |
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 17:02 Temat postu: |
 |
|
Proszę pomóżcie bo ja nie wiem nawet jak się do tego zabrać!  |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
SUBIK Wykształciuch
 |
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 22:53 Temat postu: |
 |
|
mialem zalozyc dokladnie taki sam temat jest to moj ulubiony program z tych samych wzgledow ktore wymienil autor tego tematu
pisalem do autora galaxymaster w tej sprawie joohn@op.pl ale bez zadnego rezultatu od jakiegos miesiaca
mnie natomiast bardziej by interesowalo czy jest mozliwosc zrobienia takiej wtyczki do ff ktora by te kropki pousowala wpizdu
edit//
lol nie wiedzialem ze sa dostepne zrodla z tego co popatrzylem to wyglada na to ze wystarczy zmienic typ zmiennej z long na jakies double, w publicznym konstruktorze klasy SpyReport jest taka linijka
| Kod: |
| this.stats = new long[56]; |
podmienilbym i sprawdzil od razu ale ntego nie skompiluje z tego co zdarzylem sie zorientowac to jest jakis VS Microsoftu, a ja kozystam z borlandow  |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
CICHY__17 Spekulant
 |
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 23:38 Temat postu: |
 |
|
Kiedyś mój kolega prosił żebym poszukał mu program do przechowywania RS. Dałem mu BRO i on powiedział że nie jest to to co kiedyś używał. Dałem mu galaxymaster i chwali go do tej chwili Ja jednak zostaje przy zwyklym notatniku przy ogame  |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
LUKASC Spekulant
 |
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 11:06 Temat postu: |
 |
|
Do mnie autor odpisał i obiecał w ciągu miesiąca zająć się nową wersją, która będzie obsługiwała nowe wersje gry (kropki w liczbach i te budynki, których nie pokazywała do tej pory).
Co do samego programowania. Przeglądałem te pliki ze źródłami i wyglądają jak normalne skrypty (ale o tym też zbytniego pojęcia nie mam), a już o kompilacji w ogóle nie wspomnę, bo to jak czarna magia.
Oby ktoś się na tym poznał, bo programik jako baza wiedzy o sąsiadach się sprawdza i w porównaniu z notatnikiem jest to kosmiczny przełom! Także zachęcam do pomocy! |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
GLODNY Oligarcha

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 22:45 Temat postu: |
 |
|
gdzie mozna znalesc zrodla programu??? bo szukam i nic :/ _________________ ---Nowy film: Dr Chaos--- |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
ZIOMEK00 Burżuj
 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
GLODNY Oligarcha

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 0:59 Temat postu: |
 |
|
dzieki (naprawde ciezko sie połapac o co biega ) _________________ ---Nowy film: Dr Chaos--- |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
DZORDZ Oligarcha

Dołączył: 23 Mar 2007 Posty: 1195 Skąd: Nowy Sącz|Krynica-Zdrój|Polany  |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
JOOHN84 Ciemny lud
 |
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 21:37 Temat postu: |
 |
|
Witam wszystkich zainteresowanych!
Jest juz nowa wersja GalaxyMaster - jedyna zmiana poki co to poprawione kopiowanie surowcow z RS. Program jest juz w pelni funkcjonalny. Niestety nie kopiuje jeszcze nowych jednostek ale to tez sie zmieni, w kazdym razie projekt odzyl. Odwiedzajcie czesto:
Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za wsparcie!
Adam Skubiszewski (Joohn)
joohn@op.pl |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
RAMIREZ61 Spekulant
 |
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 10:58 Temat postu: |
 |
|
mam to ale wstyd przyznać - nie wiem, jak to uruchomic
Jak odpalić program  _________________ Pozdrowienia
Ramirez61 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
MCNAMARA Liberał
 |
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 6:06 Temat postu: |
 |
|
| RAMIREZ61 napisał: |
mam to ale wstyd przyznać - nie wiem, jak to uruchomic
Jak odpalić program  |
Aby zaczął działać musisz utworzyć nową bazę. Plik/Nowa baza. W ustawieniach zaznacz wszystkie trzy opcje i podaj maksymalną ilość raportów które program ma zapamiętać. _________________ Pozdrawiam,
McNamara
Ostatnio zmieniony przez MCNAMARA dnia Pon Cze 04, 2007 7:15, w całości zmieniany 2 razy |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
MCNAMARA Liberał
 |
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 6:10 Temat postu: |
 |
|
| JOOHN84 napisał: |
Witam wszystkich zainteresowanych!
Jest juz nowa wersja GalaxyMaster - jedyna zmiana poki co to poprawione kopiowanie surowcow z RS. Program jest juz w pelni funkcjonalny. Niestety nie kopiuje jeszcze nowych jednostek ale to tez sie zmieni, w kazdym razie projekt odzyl. Odwiedzajcie czesto:
Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za wsparcie!
Adam Skubiszewski (Joohn)
joohn@op.pl |
RS'y kopiuje dobrze, prawie dobrze bo w niektórych RS'ach są - " Surowce na Planeta matka <a href="javascript:showGalaxy(X:XX:X) "
RW nie kopiuje w ogóle.  _________________ Pozdrawiam,
McNamara |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
LUKASC Spekulant
 |
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 14:59 Temat postu: |
 |
|
| Cytat: |
MCNAMARA napisał:
RS'y kopiuje dobrze, prawie dobrze bo w niektórych RS'ach są - " Surowce na Planeta matka <a href="javascript:showGalaxy(X:XX:X) "
RW nie kopiuje w ogóle. |
Potwierdzam. Nie wszystko działa prawidłowo. Ale jak widać chyba Joohn84 wrócił do zabawy i nam w tym pomoże!
Pozdrawiam i dzięki za powrót! |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|